לא מעטים אלו המתעניינים באפשרות של העברת דירה ללא תמורה. לכל אדם המעביר את הדירה ללא תמורה יש את המניע שלו, ועליכם להכיר את המקרים השכיחים בהם מבצעים את העברת הדירה, מה החוק אומר ומדוע חשוב לבצע מהלך שכזה עם עורך דין.

 

המקרים בהם בוחרים להעביר דירה במתנה

אז באילו מקרים מתבצע הליך של העברת דירה במתנה? בגדול, ניתן לסמן שני מקרים עיקריים בהם מתבצעת העברת הדירה. המקרה הראשון הוא סיבות אישיות. כך לדוגמא, ישנם הורים המעוניינים להעניק לילדים שלהם דירה במתנה על מנת למנוע סכסוכים בין הילדים בעתיד. כידוע, בעת שרושמים על מישהו דירה, הרי שמדובר על צעד בלתי הפיך, כך שישנם לא מעט הורים שבוחרים לרשום דירה על שם הילדים, זאת על מנת להבטיח שיוויון בין הילדים ולמנוע סכסוכים מיותרים הקשורים לירושה.

 

בנוסף, ישנם אלו המעבירים דירה ללא תמורה במקרים בהם הסיבה היא כלכלית. כידוע, ישנם מיסים המוטלים על אנשים הרוכשים דירות, כך שבעת שיש אדם שברשותו יותר מדירה אחת והוא מעוניין לרכוש נכס נוסף, מתבצעת העברת הדירה על שם מישהו אחר, זאת בכדי ליהנות ממיסוי נוח יותר.

 

מה עליכם לדעת בהקשר של הקלות במיסוי?

למרות שישנם הורים המעבירים את הדירה על שם הילדים בכדי לזכות בהקלות הקשורות במס, חשוב שתדעו כמה דברים רגע לפני שאתם מעבירים את הדירה. ראשית, פטור ממס השבח בעת מכירת הדירה אינו חל על אדם שקיבל דירה במתנה, אלא עליו יהיה להמתין תקופת המתנה. כך לדוגמא, ניתן לסמן מקרה שבו ילד קיבל מהוריו במתנה דירה – הרי שיהיה עליו להמתין שלוש שנים במקרים בהם והוא לא גר בדירה. ומה החוק אומר לגבי הפחתת מס הרכישה? ההפחתה המדוברת הינה כשליש ממס הרכישה הרגיל.

 

העברת דירה לקרוב משפחה רק בליווי עורך דין

כאמור, להעברה של דירה ללא תמורה בין הורים לילדים, יש השלכות משפטיות שונות שחשוב להיות מודעים אליהן. בעת שמבצעים מהלך שכזה מבלי לדעת את החוק על כל פניו וצדדיו, יכולים לקרות מצבים בהם בתום לב אתם עוברים על החוק ועל כן גם עלולים להיקנס. לכן, חשוב לעשות את המהלך בליווי של עורך דין מקרקרעין ונדל"ן המכיר היטב את החוקים, הדרישות והתקנות ויוכל לוודא שהנושא מתבצע כמו שצריך. חיסכו מעצמכם הוצאות מיותרות והפסד של כספים, ועשו את הפעולה עם עורך דין שילווה ויסייע לכם בכל התהליך של העברת הדירה ללא תמורה.